Uutiset

Meripelastusseuran nuorisoleiri 10:n leiripäiväkirja

13.7.2012

Nuoret pitivät päiväkirjaa leirin tapahtumista. Leiriläiset oli leirillä jaettu vahteihin, joista jokainen kirjoitti päiväkirjaa vuorollaan.

Sunnuntai 8.7.2012

Vene lähti Inkoosta klo 15 ja saaressa oltiin puoli neljän aikaan. Sitten saatiin huoneet ja luvassa oli sänkyjen petaaminen ja asettuminen. Sen jälkeen oli päivän paras kohta, eli päivällinen, jossa syötiin kanankoipia ja riisiä. Päivällisen jälkeen oli pari oppituntia, joissa käsiteltiin veneen turvallisuutta ja navigointia. Oppituntien jälkeen oli lipun nosto ja ryhmäkuvan otto. Sen jälkeen kaikilla vahdeilla oli eri harjoituksia, esim. tyyppikoulutusta ja tutustumista eri veneisiin. Harjoituksiin kuului reitttisuunnittelua huomisia harjoituksia varten. Illalla syötiin iltapala ja saunottiin.
- Vahti 2: Lassi N, Max, Sara ja Jyrki

Maanantai 9.7.2012

Tänään aamumme alkoi hyvällä herätysmusalla. Vaihdoimme vaatteet ja pesimme hampaat ja lähdimme syömään maukasta aamupalaa. Söimme aamupalan ja aloitimme päivän ohjelman. Ensin meillä oli ensiapu-teoria/käytäntö ja siihen meni melkein koko päivä. Söimme erittäin maukkaan päivällisen; se sisälsi pinaattilettuja, salaattia ja perunoita. Sen jälkeen meillä oli pintapelastuksen teoriaa ja tämän jälkeen PV224 tutustumista, joka oli kivaa. Iltapalaksi oli makkaraa ja limsaa. Makkarat jouduimme paistamaan itse vestetyillä tikuilla. Sen jälkeen menimme saunaan ja osa meni uimaan. Päivä oli hauska.
- Vahti 4: Marcus, Rasmus, Aaro ja Onni

Tiistai 10.7.2012

Herätys 8:00:00. Aamupalalla oli puuroo ja leipää. Vahti 1 oli ulkona Reijolla navigoimassa tutkalla, harjoitus alkoi kello 9:00. Lounas koostui kesäkeitosta ja marjarahkasta jälkiruoaksi erikoisessa ympäristössä (eli venevajassa). Iltapäivän koulutus oli meillä navigointi elektronisten apuvälineiden kanssa. Reitti oli Båga-Barosund-Båga, Kouluttajat sanoivat, että se oli liian helppoa meille, kun me olimme todella paljon etuajassa. Ehdittiin jopa käydä jäätelöllä Barosundin kaupassa. Menimme kohti Bågaskäriä ongelmitta. Päivällinen oli majoitusrakennuksen pihassa. Saimme syödäksemme lihakastiketta, riisiä ja perunoita. (Emännille kiitos namnam ruoasta.) Sitten vuorossa oli seuraavan päivän ensiapuharjoitusten alustus... elvytimme nukkea tunnin verran! Ja kohta mennään iltapalan kautta saunaan.
- Vahti 1: Peetu, Joni, Jon ja Lassi J

Keskiviikko 11.7.2012

Päivä alkoi paloharjoituksella vähän ennen klo 8. Kaikki pääsi nopeasti ulos ja harjoitus meni hyvin. Aamupalaksi oli puuroa ja leipää. Aamupalan jälkeen lähdimme pintapelastamaan. Kahden tunnin ajan harjoittelimme eri uinti- ja hyppytyylejä ja uhrin pelastamista vedestä. Pintapelastuksen jälkeen oli lounaaksi sienikeittoa. Lounaan jälkeen oli vapaa-aikaa 30 min. Sen jälkeen lähdettiin merelle. Kaikki saivat ohjata kovassa aallokossa. Parin tunnin jälkeen palattiin Bågaskäriin päivälliselle. Ruoaksi oli tortillaa. Ruoan jälkeen ollut ensiapuharjoitus meni loistavasti. Illalla uitiin ja saunottiin.
- Vahti 2: Lassi N, Max, Sara ja Jyrki

Torstai 12.7.2012

Päivä alkoi huikealla herätyksellä ja maittavalla suklaapuuroaamiaisella. Ryhmämme ohjelmaan kuului laituriinkiinnitysharjoituksia PV Interpersonalla. Harjoitus sujui hyvin Mikon mielestä todella helpossa kelissä. Huikean lounaan jälkeen pääsimme Jessikan kanssa tutustumaan hätämerkkeihin. Hekoplatalla paahtumisen jälkeen pääsimme itse Aava R:n puikkoihin ajamaan Puolustusvoimien laituriin. Järjestimme myös PV224:n porukalle pienimuotoisen pintapelastus-/hinaustehtävän. Päivä päättyi huikeisiin risteilybileisiin.
- Vahti 3: Niklas, Laura, Jussi ja Erik

Perjantai 13.7.2012

Päivämme alkoi 7:30 aamureippailulla, joka kesti 8:00, jolloin menimme syömään aamupalaa. Aamupalan jälkeen menimme huoltamaan pelastuspuvut. Sen jälkeen oli rastien vuoro. Rasteja oli ensiapu, navigointi, merimiestaidot ja viestiliikenne. Ensiksi meillä oli viestiliikennettä, jossa opettelimme käyttämään Virve-radiota ja tavaamaan saarien nimiä. Sen jälkeen menimme EA-rastille, jossa Jesse oli sählännyt itselleen rankavamman. Mutta päivä oli muuten ihan hyvä.
- Vahti 4: Marcus, Onni, Rasmus ja Aaro
 
 

 

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group