Meripelastusseura uutiset

Marko Stenberg määräaikaiseksi turvallisuuspäälliköksi

1.6.2018

Merikapteeni Marko Stenberg on aloittanut Suomen Meripelastusseuran toimistolla määräaikaisena turvallisuuspäällikkönä 1.6.2018 alkaen.

Stenbergin tehtävänä on yhdessä Meripelastusseuran toimiston muiden työntekijöiden sekä vapaaehtoisten miehistönjäsenten kanssa kehittää ja lanseerata Meripelastusseuraan vapaaehtoismiehistöjen turvallisuusjohtamisjärjestelmä. Työsuhde kestää 31.12.2018 saakka. Hanketta rahoittaa Weisell-säätiö.

Stenberg on aiemmin toiminut Meripelastusseuran valmiuspäällikön sijaisena keväällä 2017. Hän on toiminut myös vapaaehtoisena meripelastajana Imatralla, Porvoossa ja Meripelastusasema 1:llä sekä muun muassa Meripelastuskouluttajien kouluttajavanhimpana.

Turvallisuus on etusijalla kaikessa pelastustoiminnassa, koska tehtävät ja toiminta ovat lähtökohtaisesti riskialttiita. Vapaaehtoisten pelastusmiehistöjen tulee olla varustettuna ja koulutettuna tehtäväänsä, heidän asenteensa tulee olla turvallisuuslähtöinen, ja Meripelastusseuran kattojärjestönä tulee varmistaa heidän työturvallisuutensa arvokkaassa vapaaehtoistyössään. Meripelastusseura on panostanut viime vuosina vahvasti aluksiin, varusteisiin ja koulutukseen. Myös miehistön turvallisuusasenne on pääsääntöisesti hyvä. Meripelastusseuralta on kuitenkin puuttunut kokonaisvaltainen järjestelmä ja työkalut miehistöjen työturvallisuuden seuraamiseen ja valvontaan sekä havaittujen turvallisuusriskien systemaattiseen korjaamiseen. Nyt käynnistetyllä hankkeella on tarkoitus vastata tähän tarpeeseen ja edistää Meripelastusseuran yhteisen turvallisuuskulttuurin muodostumista.

Lisätietoja: Marko Stenberg, marko.stenberg@meripelastus.fi, 040-5365661

Tekninen toteutus: W3 Group