2.7.2015

Kuva/Bild: Andreas Hindrén

Leiripäiväkirja, 2.7.2015

Koulutukset saaressa ovat olleet kaikilla päivillä käynnissä. Iltaohjelmana tiistaina (1.7) oli luvassa leikkejä ulkona, m.m. leikki "Kuka pelkää pintapelastajaa" ja sen jälkeen kaikki saivat grillata makkaraa nuotion ääressä.

Eilen herättiin uutiseen että makeaa vettä ei ole enää käytettävissä. Saaren makean veden tuotanto on keskeytynyt laiterikon vuoksi, joka tarkoitti että suihkut, WCt ja vesihanat eivät enää toimi. Vettä ruoan laittoa varten ja juomavettä oli säästetty niin että sitä löytyi ja sitä toimitetaan lisää saareen mantereelta. Leiri otti ulkohuussin käyttöön, ja suihkut korvattiin meressä uimisella. Tällä hetkellä sauna ei ole leirin käytettävissä, koska suihkut eivät toimi. Leiri on täynnä yllätyksiä ja uusia haasteita. Leirinjohtajana täytyy myöntää että vaikka vesiongelma tuli ihan yllätyksenä kesken leirin, sekä kouluttajat että leiriläiset ovat ottaneet uutisen ja uudet toimintatavat todella hyvin.

Eilen päivällä oli koulutukset vahdeittain ja iltaohjelmana oli MEPE-lympialaiset. MEPE-lympialaisien aikana vahdit jaettiin kilpailujen ajaksi joukkueisiin. Joukkueet olivat Merirokko, Merenpohjat, Jet ja Kolmoset. Kilpailurata sisälsi 6 eri rastia.

Tänään on viimeinen päivä rastikoulutusta ja illalla luvassa iltaohjelmaa. Huomenna siivotaan, pakataan, pidetään leirin päättäjäiset ja sitten on jo kotimatkan aika, mutta ennen huomista on vielä tämä päivä joka on täynnä ohjelmaa ja uusia haasteita.

Leirinjohtaja Andreas Hindrén

 

Kuva/Bild: Andreas Hindrén

Lägerdagbok, 2.7.2015

Utbildningarna har alla dagar varit i gång. Tisdagens (1.7) kvällsprogram bestod av lekar ute, bl.a. leken "Vem är rädd för ytbärgaren" och efter det fick alla grilla grillkorv ovanför brasan.

Igår vaknade vi till nyheten att sötvattnet inte längre är i användning. Öns sötvatten produktion har avbrutits p.g.a. maskinfel., vilket innebär att duscharna, WC och vattenkranarna inte fungerar. Vatten till matlagning och till dricksvatten hade sparats så att det fanns och det transporteras mera från fastlandet till ön. Lägret tog utedasset ibruk och duscharna ersattes med att simma i havet. För tillfället är bastun ur bruk för lägret, p.g.a. att duscharna inte fungerar. Lägret är fullt av överraskningar och nya utmaningar. Som lägerchef måste jag medge att trots att vattenproblemet kom som en överraskning mitt i lägret, så har både utbildarna som lägerdeltagarna tagit nyheten samt de nya direktiven bra.

Igår på dagen hölls utbildningar för vakterna (grupperna) och som kvällsprogram var det MEPE-lympiad. Under MEPE-lympiaden delades vakterna in i lag. Lagen var Merirokko, Merenpohjat, Jet och Kolmoset. Tävlingsbanan innehöll 6 olika kontroller.

Idag är sista dagen med punktutbildningar och till kvällen är det dags för kvällsprogram. Imorgon städas, packas, hålls det lägrets avslutning och därefter är det redan dags för hemfärd, men före det, är det ännu denna dag fylld med program och nya utmaningar.

Lägerchef Andreas Hindrén

Tekninen toteutus: W3 Group